Over

Het leven is kwetsbaar en onherhaalbaar, dat maakt het zo mooi! Juist omdat ons bestaan vergankelijk is kunnen we er betekenis aan geven.

Onder je Voeten, Boven de Wolken nodigt je uit om stil te staan bij de waarde van het leven met de dood in het vooruitzicht.

Leven met het besef dat de dood er aankomt is lang niet zo gemakkelijk. Nu religieuze rituelen in steeds mindere mate een rol spelen en grenzen tussen religie, spiritualiteit en zingeving vervagen, wordt dit nog lastiger.

Tegenwoordig mixen we verschillende visies, religies en ideeën tot een eigen, persoonlijke overtuiging. We wenden ons massaal tot onze yogamat, een cursus mindfulness of geven ons gedachteloos over aan onnozel consumeren. We zien het leven als een groot feest, dat vooral voluit gevierd moet worden. We kletsen, facebooken, instagrammen en snapchatten wat af over hoe fantastisch of succesvol ons leven is. Alles kan altijd beter en meer: relatie, vrienden, werk, reizen, persoonlijke ontwikkeling. Maar we weten allemaal dat er een definitief einde in zicht is.

Toch lijkt het alsof we steeds minder stilstaan bij de dood, terwijl het bewust zijn van onze eigen eindigheid, en dat van dierbaren om ons heen, het leven juist meer waarde kan geven. Zoals de Franse filosoof Montaigne al zei: “Wie de mensen leert te sterven, leert ze te leven”.

Er zijn talloze manieren om naar de tijdelijkheid van het leven te kijken en om te gaan met de dood. Tijdens Onder je Voeten, Boven de Wolken willen we met jullie en met behulp van kunstenaars, muzikanten en denkers verschillende manieren belichten door samen op zoek te gaan naar troost, levenslust en zingeving.

Wees gerust, we leren jullie deze avond niet te sterven, maar wie weet wel wat bewuster te leven.

Tot een bakkie troost!

Onder je Voeten, Boven de Wolken wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht en Tap Dela.

logo gemeente utrechtTap DELA_blauw_fc_V2

Met dank aan binnenverspreiding.nl voor de verspreiding van onze posters.

sticker