Kovelswade

Kovelswade is een plek waar je bewust omgaat met de dood. Er is geen afleiding, alleen stilte. De plek vraagt je om je open te stellen voor gedachten en gevoelens over de vergankelijkheid van het leven, ons leven. Daarnaast biedt deze plek ook de mogelijkheid om eer te bewijzen aan de dierbaren die we moeten missen.

Wij vinden het belangrijk om, zowel in het hoofd als in de drukke stad waarin we leven, ruimte te maken voor een moment van bezinning en reflectie op juist dát leven wat zo voorbij kan razen. Met Onder je Voeten, Boven de Wolken willen we die ruimte bieden.

De gekozen locatie is daarbij van groot belang. Voor deze eerste editie is gekozen voor Begraafplaats Kovelswade, vanwege haar groene, intieme en verscholen ligging. Een begraafplaats die met haar stilte en parkachtige setting een oase van rust kan bieden. Bij uitstek een plek voor bezinning. Een bijzondere plek waarmee wij respectvol om zullen gaan. Zo zullen de programmaonderdelen alleen in en om de aula en op de openbare plekken georganiseerd worden. Er vinden geen activiteiten plaats bij of op de graven en het kinderhofje wordt afgesloten.